fredag 4 februari 2011

Mönster på en tygkorg!

Jag är ingen van mönster-skrivare. Men jag tycker det är kul med bloggar som också visar hur man ska göra saker. Därför har jag tänkt våga mig på ett mönster-skrivar-försök. Mönstret är vääääldigt enkelt, men jag kan ju inte börja med omöjligt svåra saker så här genast :). Så här ser den färdiga produkten ut:


Jag har pysslat ihop ett litet bildkollage med ritade bilder så att man ska kunna se bättre hur man gör :).


Gör så här:
1. Klipp ut en bit tyg och en bit foder ( och ett mellanlägg ifall man vill att korgen ska vara lite styvare), mina bitar var vardera ca 50x37 cm men man kan köra lite på känslan. Huvudsaken är att bitarna är lika stora. Det går ju också att variera storleken på korgen.
2. Stryk fast mellanlägget på tygets baksida ifall du har tänkt använda ett mellanlägg.
3. Nåla övre kanterna räta mot räta och sy över med raksöm.
4.Vik isär tygen och vik tygen räta mot räta så som bilden visar. Sy runt med raksöm som på bilden. Sömmen är märkt med mörkblåa stygn. Lämna en vändöppning i fodret.
5. Sy hörnen enligt bilden (hoppas ni förstår hur jag menar!).
6.Vänd påsen och sy fast vänd-öppningen.
7. Stryk påsen och vik ner den övre kanten. Om du vill kan du sy fast en liten prydnad, t.ex. en knapp eller, som jag har gjort, ett hjärta med en knapp i. Nu är det klart!

Ifall du tycker att påsen inte riktigt vill hållas upp kan du t.ex. lägga en paffbit på bottnet.

Jag har tänkt göra detta till en gå-bort-gåva. Jag ska fylla den med t.ex. hemmalagade knäckebröd och en hemmalagad smörkniv och sedan slå in den i cellofan Hur tror ni det skulle bli? Kanske kommer det ännu en bild på det någon gång!

Hoppas ni blir inspirerade att skapa!!!

2 kommentarer:

Frideborg sa...

Jisses!!! Vad fin den var. Kanske man skulle göra en framöver.
Kram Marina

Anonym sa...

Vad bra att du gjorde ett mönster också!!!!!!!!!!