fredag 29 april 2011

Klänningar hör våren och sommaren till!

Nu har jag äntligen sytt klart mitt klännings-projekt. Jag började passionerat för någon vecka sedan och sydde flitigt ända tills ett problem uppstod (jag använde nämligen inget mönster). I frustration gav jag upp. Men nu, efter lite påskägg i magen, har jag tappert fortsatt och t.o.m. fått klart klänningen. Nog talat, här ska ni få se:




Det brokiga tyget kommer från IKEA (jag gillar verkligen tyget!). Den vita övredelen är rätt så rynkad, fastän det är lite svårt att se.


För att få på sig dräkten har jag på baksidan sytt fast en dragkedja.


Ha en trevlig valborg och första maj!

måndag 18 april 2011

Ibland är simpla saker de roligaste :)

I helgen pysslade jag två väldigt simpla kort. Det enda jag har gjort är att jag har stämplat ett motiv på ett papper, färglagt, skrivit lite, limmat det vita pappret på en kartong och gjort lite fin slip. Ibland är det roligt att göra riktigt simpla saker :)


Jag sökte länge efter något vist ord på nätet som skulle passa till denna bild. Tillsist nöjde jag mig med min egna lilla text: "Vänner är som karameller. Ju fler man har desto gladare blir man!"


...Ja, vad berättar månne denna fågel?...

lördag 16 april 2011

Kudde sydd med lappteknik!

Jag har gjort det igen. Hahaa, det där hade en ganska negativ klang. Men ni kan sluta oroa er, jag har inte gjort något dumt :). Det jag däremot har gjort är en kudde:



Kudden fick kanske en aning flickiga färger... men men, jag är ju en flicka :)


Hoppas att ni alla får en underbar lördag!

tisdag 12 april 2011

Ha den äran idag, ha den äran i dag...



... Ja, idag är det en speciell dag, både min blogg och kusin fyller år! Idag är det precis ett år sedan jag grundade denna blogg! Tänk vad tiden har gått fort! Då jag grundade bloggen visste jag inte vad jag skulle skriva om... men nu är det ganska lätt att lista ut vad det är som står väldigt nära mitt hjärta :).




Dagen till ära tänkte jag visa en liten del av mitt rum. Ja det är då inte vilken del som helst utan (enligt mig rummets hjärta) min pysselvrå! Jag trodde ännu för några månader sedan att jag aldrig skulle få skriva att jag har en EGEN pysselvrå, men nej där hade jag fel! Här ska ni få se lite bildbevis på detta!












Här har vi den heliga möbeln, skrivbordet "Expedit" från Ikea.








Här ser ni de viktigaste sakerna man behöver då man pysslar. Bl.a. sax, lim, penna, linjal, knappnålar...










Här var det lådor minsann!







"Under" skrivbordet hittar man bl.a. En Big-Shot-maskin, pärlor, pärmar och lite mera tyg :)




Lite inspiration är också bra att ha framme. Exempel på detta ser ni här:




Ja, detta är väl mitt skrivbord i ett nötskal.




Ha en det gott! För min del ska jag fira bloggen så gott jag kan mellan provläsningen :)!

tisdag 5 april 2011

Mera örhängen!

Nu har jag tagit ännu ett steg (dock ett väldigt minimalt) närmare det här med försäljning av pysselsaker. Detta har jag gjort genom att fixa en "försäljnings-hylla" i min bokhylla. Där har jag helt enkelt det som är till salu av mina kreationer. Här ska ni få se en bild


Här ser ni inte allting som är till salu, men en del...


Här har jag fotograferat min nyaste uppfinning (om man nu kan kalla det det :) ). Jag har helt enkelt bara limmat fast lite garn på baksidan av en Ikea ram. Nu är det bara att hänga alla örhängen här med hjälp av små klädnypor=praktiskt.



...Örhängena inzoomade...

Ha det bra!

fredag 1 april 2011

Väska


Jag har sytt en väska med en applikation på framsidan. Själva motivet (regn) är ju egentligen kanske inte en så rolig grej. Men jag har försökt piffa upp allt det här med nederbörd genom att då göra en liten (enligt mig ganska söt) applikation :)


här ska ni få se:


Väskan har alltså en applikation på framsidan. Jag har inte gjort något aplikations-mönster ännu, men vill ni ha ett mönster är det bara att hojta genom att kommentera så ska jag ordna det :).

Jag har sytt runt figurerna med en smal sick-sack-söm Väskan är fodrad med ett mörkblått-tyg. Inne i väskan finns också en ficka. Lite smygreklam måste jag ha med här också :)...

Jag har sytt fast lite kardborrband så att man kan stänga fickan ordentligt.


Ha en skön helg allesammans!